Johanna de Ruiter

Pilates Instructeur

Pilates is zo belangrijk geweest om mijn fysieke klachten te overwinnen.

Al jarenlang ben ik bezig met Pilates. Rond mijn 12e kreeg ik serieuze rugklachten waardoor het 'gewoon' mee kunnen sporten bij gym op school een uitzondering werd. Ik had dagelijks rugpijn zoals zoveel Nederlanders. Na hiervoor jarenlang in de medische mallenmolen gezeten te hebben en gericht moest wel/niet bewegen (zwemmen, revalidatiefitness, etc.) voor mijn rug kwam ik in aanraking met Pilates. Bij het uitoefenen van de oefeningen werd ik getriggerd; waarom voelt dit wel goed voor mijn rug? En nog belangrijker dit was één van de weinige sporten waar ik elke keer naar toe ging. ik was gemotiveerd;)


En zo startte de honger naar Pilates. Vanaf toen ben ik me constant gaan verdiepen in deze methode; van lessen bij gerenomeerde Pilates studio's tot en met het volgen van Pilates opleidingen. Van het bestuderen van Pilates boeken tot en met het volgen van workshops over onderwerpen hierover.


Ook na mijn 2e kind gekregen te hebben, wist ik dat ik weer volop moest gaan Pilatessen om terug in shape te komen. Dit is naar mijn idee de beste manier om mijn buikspieren heel gericht te versterken en mijn mummy-tummy te laten verdwijnen. Ook werkt Pilates goed om andere side effecten zoals bekkenbodemklachten en het effect van een keizersnede te verminderen.


Pilates is een intelligente bewegingsmethode waarin ik het idee heb dat ik nooit uitgeleerd ben. Het leuke is dat ik niet alleen mezelf meeneem maar ook mijn klanten op deze ontdekkingsreis. Klanten die al jarenlang bij mijn sporten kan ik steeds blijven uitdagen doordat ik me steeds weer verdiep en ontwikkel in deze methode.


Ben ik nu een kritiekloze pilates junkie of zijn er ook bewijzen dat het gezond is? Gelukkig wel;)


Hierbij wat artikelen over het nut van pilates:

- Pilates verbetert lichaamshouding bij vrouwen van middelbare leeftijd;

- Pilates-inzetten-ter-preventie-van-vallen-bij-ouderen;

- Klinisch relevante verbeteringen door pilates oefeningen bij chronische lage rugpijn;

- Pilates maakt patiënt niet alleen fysiek ook mentaal gezonder;

Pilates Is Uniquely Effective Workout for Mature Men;

- Pilates uitgeroepen to beste sport voor je seksleven

- Pilates maakt ouderen lenig


Daarnaast doen ook veel topsporters aan deze methode:

- Topsporters die aan pilates doen om hun prestaties te verbeteren zoals Cristiano Ronaldo, Andy Murray en Jake Arrieta;

David Beckham in topvorm dankzij pilates.

De opleidingen die Johanna gevolgd heeft:

In Pilates ben je nooit uitgeleerd en ben je altijd op zoek naar nog meer kennis, nog meer inzicht. Je streeft altijd naar verbetering. De opleidingen die ik in de Pilates gevolgd heb zijn:

- Klassiek Mat Pilates Level 1 

- Klassiek Mat Pilates Level 2

- Reformer Pilates Level 1

Al deze opleidingen heb ik gevolgd in de pilates studio van Mirjam van Gameren vanuit AALO opleidingen. Daarnaast heb ik in 2018 de Pilates Basis Anatomie gevolgd. 

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

Johanna geeft de lessen met veel enthousiasme en heeft veel aandacht voor een correcte uitvoering van de oefeningen. 

Fijn is dat elke oefening steeds weer naar een hoger niveau uitgebouwd kan worden. Hierdoor blijven de oefeningen uitdagend en ga ik nog steeds met veel plezier naar de trainingen.

Carin Schoevaars, 38 jaar

 • Testimonial Quote or Title
  You have room for some more content over here, it's a great place for some lines of text.
  Ms. Nameless
  Add Your Stars
  Testimonial Quote or Title
  You have room for some more content over here, it's a great place for some lines of text.
  Ms. Nameless
  Add Your Stars