Bekijk de uitgebreide reviews van onze klanten hieronder:

Sevi, 48 jaar

Ik heb altijd met veel plezier gesport, met name hardlopen en gewichtstraining, totdat er een jaar geleden ernstig de klad in kwam door een reeks zeer hardnekkige hardloopblessures. Omdat ik veel zittend werk doe merkte ik dat mijn lichaam helemaal op slot kwam te zitten en er was ook niet direct vooruitzicht op het weer oppakken van het hardlopen. Ik had al vaak had gehoord dat je van Pilates niet alleen een sterke core krijgt maar ook veel flexibiliteit en besloot het te gaan proberen. Ik kwam direct uit bij Johanna van Fundamentos Pilates: kleine groepjes in mijn directe omgeving en met hele fijne lestijden.


Na drie maanden kan ik al constateren dat ik geen last meer heb van de meest hardnekkige blessure en mij vooral weer heel erg soepel voel overal. Door Johanna’s persoonlijke aandacht zit er ook echt progressie in hoe ik de oefeningen uitvoer en de zwaarte ervan. Bovendien is de sfeer tijdens de lessen echt heel fijn, er is ruimte om je persoonlijke verhaal kwijt te kunnen en er wordt ook veel gelachen. Kortom, ik ga hier voorlopig gewoon mee door!

Annelot, 47 jaar

Eind Maart 2019 ben ik begonnen met lessen op de reformer. Al vrij snel begon ik te merken dat ik sterker werd en stabieler op mijn benen stond. Johanna is heel gedreven en geeft op een prettige manier les. Je leert je eigen lichaam op een heel andere manier kennen van binnenuit. Ik heb spieren ontdekt waarvan ik niet wist dat ik ze had. Ik heb echt het gevoel dat ik steeds beter in mijn lichaam kom en dat ik meer beheersing krijg over al mijn ledematen. Nu ik wat langer op les zit, voel ik ook een verdieping komen in oefeningen die ik nu al wat langer uitvoer. Johanna heeft een heel scherp oog en weet altijd precies aanwijzingen te geven die me dieper in de uitvoering brengen, waardoor ik dieper in mijn spieren werk. De les vliegt altijd voorbij. De meeste vooruitgang ervaar ik in mijn buikspieren en bekken. Ben veel sterker en stabieler geworden met veel meer lengte in mijn spieren. Mijn lichaamshouding is ook beter geworden. Het fijne van de reformer vind ik dat je heel precies en intensief kunt trainen en bepaalde gebieden heel gericht kunt aanpakken. Pilates is ook nog eens heel leuk om te doen, wat ik heel belangrijk vind, anders houd ik het niet vol! Echt een aanrader dus.


Lisa, 51 jaar

Ik volg al ruim zes jaar Pilates lessen bij Johanna, eerst op de mat en sinds een jaar op de Reformer en doe dat nog steeds met veel plezier. De oefeningen zijn goed, je traint zo ongeveer alle spieren in je lichaam, je lichaam wordt er flexibeler en sterker door en Johanna geeft enthousiast en gemotiveerd les. Pilates is haar lust en haar leven en dat merk je in de lessen. Ze geeft goede aanwijzingen over hoe de oefeningen uit te voeren en corrigeert als het nodig is. Daarnaast geeft ze bij iedere oefening verschillende opties voor het uitvoeren daarvan zodat iedereen op zijn of haar niveau kan trainen.
reformer pilates review les

Tessa, 40 jaar

Via via had ik over pilates reformer lessen gehoord en was ik uit nieuwsgierigheid eens gaan googlen.
Het blijkt in Amerika al enorm populair te zijn.  Zelfs de modellen van Victoria Secrets trainen erop.
Ook hier in Nederland is het in opmars en hebben BNers zoals Robin van Persie en Kim van Kooten zich aan de reformer gewaagd.
Dat belooft wat! Na enige twijfel vanwege de prijs, heb ik, na het lezen van de volgende quote van Joseph Pilates, besloten een 10 rittenkaart aan te schaffen en het te gaan proberen.

‘ A few well-designed movements properly performed in a balanced sequence are worth hours of doing sloppy callsthenics  or forced contortion’ 
Ik heb dit vrij vertaald als: in minder tijd meer bereiken. En wie wil dit nu niet?

Wat mij bij binnenkomst direct opviel is de rust. De groepen bestaan uit max. 6 deelnemers. Dat is nog eens wat anders dan een overvolle sportschool waar je naast het volgen van de les minstens 
net zo druk bent met het ontwijken van je medesporters. De sfeer was daarom ook direct persoonlijk. Ik raakte in gesprek met 2 dames die beiden de lessen al wat langer volgden.
quotes ‘ je wordt er niet echt moe van maar je merkt wel dat je sterker en strakker wordt’  en ‘ik heb geen last meer van mijn rug’.
Tot zover veel belovend dus. Niet alleen meer resultaat in minder tijd maar je wordt er ook nog eens niet echt moe van. Nooit meer ‘ wie mooi wil zijn moet pijn lijden?’  Too good to be true?

De les begint. De oefeningen zijn over het algemeen goed te doen. Hoewel er ook wel een aantal oefeningen voorbij kwamen waarbij ik dacht ‘hoe dan?’ 
Johanna geeft veel persoonlijke aandacht en corrigeert waar nodig. De les is gevarieerd, de oefeningen volgen elkaar snel op waardoor alles goed vol te houden is en de tijd vliegt.
Voor ik het weet zit de eerste les erop. S ochtends bij het opstaan hier en daar wel een beetje een stijf gevoel en alles lijkt toch ook wel een beetje strakker (kan ook zijn dat ik dat graag wil voelen ;-)) 

In de daarop volgende weken begin ik de oefeningen steeds beter onder de knie te krijgen, kan ik met meer gewicht trainen en merk ik echt dat ik sterker en strakker wordt. 

Pilates op de reformer doet dus wat het beloofd. Daarnaast geeft Johanna op een zeer professionele en ontspannen manier les waardoor ik er iedere week met veel plezier naartoe ga. 
Kortom: een warme aanbeveling voor iedereen die in een rustige ontspannen omgeving op een professionele manier wil werken aan een sterker en strakker lichaam!

review van de klant Jeroen die reformer pilates lessen in utrecht volgt bij fundamento pilates

Jeroen, 45 jaar

Ik ben zeer tevreden over de Pilates Reformerlessen van Johanna en kan ze van harte aanbevelen. De oefeningen dragen voor mij bij aan het versterken van belangrijke spiergroepen als de buik, rug en beenspieren. Ook dragen de oefeningen bij aan soepelheid waar ik bij het hardlopen en racefietsen baat bij heb. Gedurende een blessure waren de pilates reformeroefeningen een belangrijke bron van onderhoud. De instructie tijdens de lessen zijn duidelijk en afgestemd op fitheid en mogelijkheden van de deelnemers. Kortom, zeer tevreden en geschikt voor een brede doelgroep en raad dus deze pilatesreformerlessen van Johanna aanπŸ‘πŸ»πŸ˜ƒ


Meld je aan voor een proefles