Zwangerschap Pilates Fit Training

Bereid je lichaam voor op de bevalling

Zwangerschap Pilates Fit Training

Proficiat!

Jouw kind is op komst. Het voelt wellicht alsof er een vlinder in je buik zit.

Met 16 weken draait en zwaait-ie er wat op los, want daar heeft-ie dan nog lekker de ruimte voor. En met 26 weken kunnen jij en je partner het getuimel en gedraai al goed voelen. De laatste drie maanden bereidt jullie kind zich voor op zijn geboorte en onafhankelijke leven. In ongeveer 270 dagen (veertig weken) groeit jouw kind van een stip op deze pagina tot een halve meter, en weegt-ie niet een vijftien-miljoenste gram maar misschien wel zeven pond!

Zorg jij dan dat je lichaam klaar is voor de bevalling?

10+ jaar

ervaring

Jarenlange, trouwe

tevreden klanten

Gegarandeerde

verbetering

Probleemloos bevallen en ook nog fit blijven?

Bij de cursus ‘Zwangerschap pilates Fit‘ bereid je je voor op de nieuwe situatie op het krijgen van een kindje en op de bevalling, zowel fysiek als ook mentaal. Daarnaast ga je lekker trainen op de reformer (pilates apparaat) waardoor je ook aan je fitheid werkt. Je werkt hiermee aan je spieren, flexibiliteit en houding. We zorgen ervoor dat je oefeningen doet die je veilig kan uitvoeren tijdens je zwangerschap. Zo vermijden we de rechte buikspieren, maar gaan we wel aan de slag met de schuine buikspieren. Ook zorgen we ervoor dat je je bewuster wordt van je houding, iets wat je goed kan gebruiken aangezien je buik steeds ronder wordt en het steeds lastiger wordt om te bewegen.
Daarnaast leggen we de nadruk op de bekkenbodem. Zo doen we oefeningen die goed zijn voor de bekkenbodem.

Ook krijg je bodyscans en ademhalingsoefeningen. 

Tenslotte komt in de lessen ook het proces van bevallen voorbij. Hoe ga je hiermee om en hoe kun je je ademhaling hiervoor het beste gebruiken?

Kortom we zorgen ervoor dat je bewuster de bevalling instapt, en dat je lichaam meer gereed is voor de bevalling. De bekkenbodem nemen we hierbij actief mee omdat dit een centraal punt is tijdens de bevalling.


zwangerschapspilates in utrecht gegeven door rachel van westing

Door wie gegeven?

De lessen worden gegeven door ervaren Bekkenfysiotherapeute Rachel van Westing en Johanna de Ruiter. Rachel van Westing heeft een specifieke deskundigheid in het begeleiden van zwangeren. Ook bij (gezondheids-)problemen rondom de zwangerschap is Rachel al jaren het aanspreekpunt in Utrecht, Zeist en Bilthoven. Johanna de Ruiter heeft jarenlang ervaring in Pilates en neemt deze methode mee in het veilig begeleiden van de zwangeren in deze training.Wat, waar en wanneer?

De totale cursus bestaat uit 9 bijeenkomsten van 55 minuten waarvan 8 bijeenkomsten vòòr en 1 les ná de bevalling (met de baby’s).

 

Waar? Locatie: is Grifstraat 20. Hier zijn goede parkeermogelijkheden.
Wanneer? Op WOENSDAG-avond wordt de cursus gegeven. 

Tijd? 19:00 uur.

Je kunt in stappen in de training vanaf dat je 16 weken zwanger bent. 

Hoe meld ik me aan?

 Je kunt je aanmelden voor de cursus ‘FitZwangerFit’ al vanaf het moment dat je weet dat je zwanger bent. Er worden per cursus maximaal 8 personen geplaatst. 

Je kunt meedoen aan de cursus vanaf  dat je 16 weken zwanger bent. Het is mogelijk om op elk moment in de cursus in te stappen. We herhalen regelmatig onderwerpen, zodat jij het echt gaat begrijpen en het gaat beklijven.

Kosten: De kosten voor de ‘FitZwangerFit’-cursus zijn € 225,00,-. 

Aanmelden: Meld je aan via de website. Dit kan via het rooster of via tarieven. Let op: pas na ontvangst van de betaling word je  inschrijving definitief. Na je inschrijving ontvang je een plaatsingsbevestiging. Omdat Rachel bekkenfysio is, zijn er een groot aantal verzekeringen die deze cursus vergoeden. Check dus bij jouw verzekering of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Let op! De laatste les plannen we samen later in.

Enthousiast? Meld je aan!

Wie zijn de trainers?

Rachel van Westing

Bekkenbodemspecialist

pilates in utrecht voor zwnangeren

Johanna de Ruiter

Pilates instructeur: