Marjolijn Engelen

Pilates Instructeur

In pilates zitten heel veel mogelijkheden om de bewegingen te verdiepen. Ik hou van techniek en vind het leuk om mensen daarmee te helpen. 

Ik ben afgestudeerd als klinisch psycholoog en sinds 2014 fulltime sportdocent in de groepsfitness en geef ook pilates. Ik gebruik pilates continu tijdens het geven van mijn sportlessen, als ik mensen tips geef en als ik zelf beweeg. Zeker bij Bodycombat is het toepassen van pilatestraining een aanrader, omdat je tijdens het trappen, je spieren verlengt en het meeste impact hebt op het einde van de beweging. Ook kun je door pilatestraining veiliger yoga doen.


Door pilates heb ik veel minder last van mijn rug. Ik weet snel hoe ik een beweging of houding aan moet passen en dan is de pijn meteen weg. Ook heb ik nu geleerd hoe ik sneller en wendbaarder kan zijn. Buikspieren helpen mij om bij het springen zachter te landen, waardoor ik geen of minder pijn in mijn knieën krijg. Ook de bilspieren die je traint in pilates helpen daarbij. 


Ik hou heel erg veel van dansen en pilates komt daar voor mij bij in de buurt. In pilates zitten heel veel mogelijkheden om de bewegingen te verdiepen. Ik hou van techniek en vind het leuk om mensen daarmee te helpen. 

Pilates is een heel intelligent bewegingssysteem, waardoor er altijd meer verdieping, uitbreiding en uitdaging blijft. Ik blijf mezelf continu ontwikkelen.

De opleidingen die Marjolijn gevolgd heeft:

Mijn opleidingen zijn: klassieke pilates mat basic, intermediate en advanced en reformer level 1. Alle opleidingen heb ik gevolgd bij JBM Woerden vanuit AALO Opleidingen. 

Daarnaast heb ik een jaar fysiotherapie gevolgd bij Thim van der Laan, waardoor ik basiskennis heb over anatomie, fysiologie en pathologie. 

Wat anderen over ons zeggen

These slides will be slide-able on the live version of your page!

De meeste vooruitgang ervaar ik in mijn buikspieren en bekken. 

Ik ben veel sterker en stabieler geworden met veel meer lengte in mijn spieren. Mijn lichaamshouding is ook beter geworden. Het fijne van de reformer vind ik dat je heel precies en intensief kunt trainen en bepaalde gebieden heel gericht kunt aanpakken.

Annelot, 47 jaar

 • Testimonial Quote or Title
  You have room for some more content over here, it's a great place for some lines of text.
  Ms. Nameless
  Add Your Stars
  Testimonial Quote or Title
  You have room for some more content over here, it's a great place for some lines of text.
  Ms. Nameless
  Add Your Stars