Pilates Mat Lessen

Heb je weinig tijd, maar wil je wel graag dat je lichaam een uur in de week goed uitgedaagd wordt? Dat je spieren versterkt worden, je flexibiliteit vergroot wordt en je houding verbeterd? Dit zijn een paar voordelen van Pilates. Boek dan een Pilates Mat Les bij Fundamento Pilates. Voor iedereen - van jong tot oud, gezond tot geblesseerd, van sporter tot ik sport-liever-helemaal-niet. Ga de uitdaging met je lichaam aan door een pilates mat les te boeken.

10+ 

jaar ervaring

Jarenlange, trouwe 

tevreden klanten

Gegarandeerd

resultaat

Uitdagend

Doordat de training een persoonlijke en uitgebalanceerde combinatie van controle, precisie, ademhaling en vloeiende bewegingen is, blijf je jezelf elke keer uitdagen.

Sterker lichaam

Doordat veel oefeningen gericht zijn op het versterken van je lichaam zul je merken dat je spieren sterker worden en je uithoudingsvermogen vergroot wordt.

Verbetert houding

Pilates zei zelf 'You're as old as your spine'. Hierdoor zijn de lessen actief gericht op het creëeren van meer flexibiliteit van je wervelkolom. 

Persoonlijke aandacht

Door de lessen bewust niet te groot te maken, is er veel persoonlijke aandacht wat de sfeer en je progressie ten goede komt.

Vergroot flexibiliteit

Tijdens de oefeningen ben je veel bezig met lengte; verlengen van je buikspieren, van je benen, etc. Dit zorgt ervoor dat je flexibiliteit vergroot wordt.

Jouw traject 

De lessen worden aangepast op jouw persoonlijke ontwikkeling. Zo train je altijd wat je aankan.

Onthaasten

Door zo intensief bezig te zijn met je lichaam, bevind je je voor een klein uurtje in het hier en nu.

Ook voor personen met blessures

Pilates is uitermate geschikt voor personen met rug, nek, been en schouderklachten. 

Afwisselend

Door verschillende oefeningen uit te voeren die in zwaarte kunnen variëren én door verschillende attributen te gebruiken houden we de lessen afwisselend

Na drie maanden kan ik al constateren dat ik geen last meer heb van de meest hardnekkige blessure en mij vooral weer heel erg soepel voel overal. Door Johanna’s persoonlijke aandacht zit er ook echt progressie in hoe ik de oefeningen uitvoer en de zwaarte ervan. Bovendien is de sfeer tijdens de lessen echt heel fijn.


Sevi, 48 jaar

Ik ga al jaren met veel plezier naar de pilatesles van Johanna. Elke les opnieuw biedt ze me de uitdaging om dieper en verder te gaan en op die manier steeds sterker te worden. Ze geeft iedereen persoonlijke aandacht om je in eigen tempo te kunnen verbeteren. Wat ik vooral fijn vindt, is de aandacht voor mijn lichaam en het bewustzijn van de oefeningen. Je komt volledig tot rust, terwijl je ontzettend hard hebt gewerkt!

Mariska Kossakowski, 33 jaar

Wat heb je er aan?

Uitdaging met je eigen lijf

Bij de Pilates Mat Lessen dien je alles uit je eigen lichaam te halen en word je niet met veren of touwen geholpen zoals op de reformer. Dit betekent dat je in de Pilates Mat Lessen de uitdaging met je eigen lichaam aangaat. Alle weerstand haal je uit je eigen lichaam.


Sterker lichaam

Doordat je bij Pilates en in onze trainingen gerichte oefeningen doet om je gehele buikspieren te versterken, we nauwgezet letten op een correcte uitvoering van de oefeningen en veel oefeningen gericht zijn op het verlengen en versterken van je spieren, zul je na verloop van tijd merken dat je een sterker en strakker lichaam krijgt. Zoals Joseph Pilates zelf zei “A few well-designed movements, properly performed in a balanced sequence, are worth hours of sloppy calisthenics or forced contortion.” 


Persoonlijke aandacht

Door in kleine groepen te trainen kunnen we je veel persoonlijke aandacht geven en snel signaleren wat jouw ontwikkelpunten zijn. Daarnaast zijn onze instructeurs jarenlang opgeleid in de Pilates waardoor ze een 'teachers eye' ontwikkeld hebben. Dit draagt ook zeker bij aan het snel signaleren van jouw ontwikkelingspunten en jouw groei.


Moment voor jezelf

Doordat je in onze Pilates lessen zo intensief met je lichaam bezig bent, creëer je een moment voor jezelf. Even niet nadenken of bezig zijn met alle zaken die toch nog wel moeten gebeuren. Maak je hoofd leeg en lichaam sterker door een Pilates Mat Les te volgen. 

Reviews

Altijd veel kracht en conditionele training gedaan, waaronder worstelen, BJJ en Kettle bel. Echter ik merk dat ik door pilates deze trainingen nog beter kan uitvoeren doordat mijn souplesse toeneemt.
Gijs Stein, 40 jaar

De lessen bij Fundamento Pilates bieden een perfecte mix van inspannende oefeningen en een warme sfeer. Johanna is enorm deskundig en in staat om het tempo van de klas aan te passen voor studenten van verschillende niveaus. Fundamento Pilates is een perfecte toevoeging aan het aanbod van Pilates Lessen in Utrecht.


Melanie, 23 jaar